(Tasarım Odaklı Düşünce) Design Thinking Eğitim Programı



-
Eğitim Amacı
Bir projenin başarısı, proje yönetiminde en çok üzerinde durulan konulardan biridir. Bu geniş literatür tabanına rağmen, proje sonuçları bazı durumlarda paydaşları hayal kırıklığına uğratabiliyor.
Günümüzde amaç ve yöntemlerin değil, yalnızca istenen son değerin net olduğu projelerde sorunlarla başa çıkmada “Design Thinking” (Düşünce Tasarımı) metodolojisi yaratıcı çözümler sunmakta ve proje başarısı üzerinde etkin rol oynamaktadır. Proje yönetimi literatüründe, düşünce tasarımı (design thinking) metodolojisinden çok az söz edilse de; bu programın amacı proje yönetimi ve düşünce tasarımı (design thinking) arasındaki eksik bağlantıya katkıda bulunmak ve proje yöneticilerine, projelere yaklaşımlarında uygulama konusunda fikir vermektir.
Ayrıca; Çevik Yönetim (Agile) ve Yalın Girişimcilik (Lean Startup) gibi kavramların alternatifi değil tamamlayıcı bir metodolojisidir.
-
Katılım Şartları
Pazarlama, Bilgi İşlem, Ar-Ge, Planlama ve Strateji, İnsan Kaynakları departmanlarında ya da Yönetici pozisyonlarında çalışanlar programa katılabilirler.
-
Sertifika Hakkında
Bahçeşehir Üniversitesi ve Istanbul Institute® tarafından gerçekleştirilen Micro MBA Sertifika Programı MBA09 modülü olan Tasarım Odaklı Düşünce (Design Thinking) Eğitim Programının katılımcılarına, Bahçeşehir Üniversitesi SEM müdürü ile Istanbul Institute® yetkilisinin imzası olacak şekilde katılım belgesi verilecektir.
Katılım Belgesi : En az %80 devam koşulunu sağlamaları koşuluyla verilecektir. -
Eğitim İçeriği
- Tasarım odaklı düşünce nedir?
- Çevik yaklaşımla ilgisi nedir?
- Empati
- Persona
- Bakış açısı cümlesi
- Kullanıcı deneyimi haritası
- Problem ve fikir önceliklendirme
- Moskow ve Kano teknikleri
- Prototip
Think different! – farklı açıdan düşün mottosuyla değişiklik, sorun çözümü ya da ürün dizaynını proje sonrası devir alacak ve kullanacak müşteriye empati yaparak ve onları da işin içine katarak insan odaklı ve deneyimi kolaylaştırıcı şekilde teslimatlar oluşturan her projenin sadece fonksiyonel değil insan ihtiyaçlarına da cevap vermesini sağlamak günümüzde yapılan işlere değer katmanın en önemli yolu. İhtiyaçları sadece iş olarak değil, insana yönelik de düşünmemiz artık çağımızın gereği.
Yaratıcılığı değere dönüştürmek son dönemlerin en çok üzerinde çalışılan konusu. Bu noktada Design Thinking- Tasarım odaklı düşünme en büyük araç olarak karşımıza çıkıyor. İhtiyacı anlama, empati yaparak çözüm üretme, prototipleme, kullanıcıya sunma ve görüşlerine göre bu döngüyü tekrarlama mükemmmele ulaştıran reçete gibi.
Design thinking metodolojisiyle birlikte kullanımı insanı merkeze alarak maksimum müşteri memnuniyetini sağlamak hedefli. Bu eğitimde Design Thinking tekniğin kullanımı için aşağıdaki aşamalar hakkında hem teorik bilgi verilecek ve eğitime katılanların işlerine döndüklerinde kullanacağı araçlar öğretilecek hem de uygulama ile birlikte bilgiyi deneyimleme ile öğrenme sürecini sağlamlaştıracak:
- Empati yapma
- İhtiyacı Tanımlama
- Çözüm yaratımı
- Prototipleme
- Müşteriye sunma
- ORID – Objective/Amacı netleştiren, Reflective/Deneyimi yansıtan, Interpretive/zorlukları tanımlayan, Decisional/Çözüme karar veren yaklaşım
Bu süreçleri deneyimlemek için kulllanılacak tekniklerden bazıları ise :
- Persona oluşturma
- Deneyim yolculuğu haritası
- İş Modeli tanımı
- Empati haritası
- Değer zinciri analizi
- Zihin haritalama
- Kök neden analizi
- Kanban tahtası kullanımı
- Hikayeleştirme
- Prototipleme
-
Eğitmenler
-
Kayıt Bilgileri
Bir eğitime kayıt yaptırmak için aşağıdaki işlemler sıra ile tamamlanmalıdır;
Kayıt işlemleri öncesinde 0212 283 24 02 nolu hat üzerinden ya da sağ alt köşede bulunan "BAŞVURU" butonunu kullanarak program danışmanınızdan eğitim hakkında bilgi almanızı tavsiye ederiz. İlgili adımların tamamlanmasını takiben, program danışmanı size e-posta, telefon ve/veya kısa mesaj yolu ile kaydınızın tamamladığı bilgisini ulaştıracaktır.
- Eğitime ait kayıt formu doldurulmalı. (Kayıt formunun linki sol alt köşede bulunmaktadır.)
- Eğitim ücreti peşin ödenecek ise aşağıdaki hesaplardan birine ödenmeli ya da eğitim ücreti kredi kartı (peşin ya da taksitli işlem) ile ödenecek ise Mail Order formu doldurulmalı. (Mail Order formunun linki sol alt köşede bulunmaktadır.)
- İlgili eğitimin katılım şartları sayfasında (belirtilmiş ise) bu şartlar yerine getirilmeli.
- Bu işlemlerin tamamlanmasını takiben tüm formlar 0212 283 24 09 nolu faks hattına yada ik(at)istanbulinstitute.com adresine gönderilmelidir.
Kayıt işlemleriniz tamamlanmıştır.
Alıcı İsmi : Yeditepe İstanbul Yönetim Danışmanlık, Eğitim, Bilişim Ltd. Şti.
Garanti Bankası - Nispetiye Şubesi
Iban No: TR41 0006 2000 7350 0006 2994 65Alıcı İsmi : Yeditepe İstanbul Yönetim Danışmanlık, Eğitim, Bilişim Ltd. Şti.
İş Bankası - Levent Çarşı Şubesi
Iban No: TR28 0006 4000 0011 0351 1757 83Alıcı İsmi : Yeditepe İstanbul Yönetim Danışmanlık, Eğitim, Bilişim Ltd. Şti.
Akbank - Esentepe Şubesi
Iban No: TR56 0004 6004 2088 8000 1667 97Ücret ve Taksit bilgileri için
Üye Girişi yapınız. Katılımcı Yorumları
Tüm Yorumlar (0) | Yorumların tamamını görüntülemek için tıklayın.Eğitim Yeri
Eğitim Yeri : Bahçeşehir Üniversitesi / Beşiktaş Kampüsü