Eğitimin amacı, İş Analizi alanında yoğun ve uygulamalı bir içerikle katılımcıları bu alanda bir kariyere başlamaya hazır seviyeye getirmektir. Gerek tecrübesiz adaylar, gerekse tecrübeli analistler, basitten zora ilerleyen uygulamaları çözerek ve TOP firmaların işe alım süreçlerinde uyguladıkları gerçek vaka ödevlerine erişerek kariyerlerindeki sonraki adıma hazırlanabilirler. Eğitim, IIBA-BABOK (Business Analysis Body of Knowledge) içeriğini tamamen kapsayan bir tasarıma sahiptir ve %60 dan fazla oranda uygulama odaklı bir eğitim içeriği hedeflemektedir.
İş Analizi, teorik bilgi, yöntem bilgisi, kişisel özellikler ve teknik becerilerin birleştiği holistik bir alandır. Bu nedenle, bu alanda kaliteli, gerçekçi ve anlaşılır uygulamalar oluşturmak, diğer teknik alanlara göre biraz daha zorlu bir süreçtir. Bu eğitim bu açılardan iddialıdır. Eğitim içeriği ve uygulamalar, toplamda 200'den fazla katılımcıya (400+ saat) 2 yıl boyunca sınıf ortamında sunulmuş ve geri bildirimlerle geliştirilmiştir.
Yıldız Teknik Üniversitesi ve Istanbul Institute® tarafından gerçekleştirilen İş Analizi Uzmanlığı Sertifika Eğitim Programının aşağıdaki koşulları sağlayan katılımcılarına, Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörlüğü ve SEM müdürünün imzası olacak şekilde sertifika ya da katılım belgesi verilecektir.
Sertifika: Program sonunda yapılan sınavda başarılı olan katılımcılara, %80 devam koşulunu sağlamaları koşuluyla sertifika verilecektir.
Katılım Belgesi: Program sonunda yapılan sınavda başarısız olan katılımcılara, %80 devam koşulunu sağlamaları koşuluyla katılım belgesi verilecektir.
Eğitimin sonunda alacağınız belgenizi E-Devlet sistemi üzerinden görüntüleyebileceksiniz.
1. IIBA® İş Analizine Giriş ve Yetkinlikler
İş Analizi ve ilişkili kavramlar IIBA tarafından verilmiş tanımlara sağdık kalınarak açıklamıştır. Akademik tanımların yanı sıra eğitmen bir çok kavramı kendi tecrübelerinden ve sektörden örnekler vererek açıklamaktadır.
2. Case-Study Grup Çalışması : Bir İşletme Problemi
Bu uygulamada katılımcıları gerçeğe yakın bir işletme probleminin ortasına bırakıyoruz. Kök sebeplere inmeleri, yaratıcı çözümler geliştirmeleri gerekecek. Bu süreçte iş analisti yetkinliklerinin ne kadar önemli olduğu daha da iyi anlaşılıyor olacak.
3. Temel Kavramlar - İş Analizi Bilgi Alanları (BABOK Çatısı)
Bu bölümde eğitimin ilerleyen aşamalarında detayına girilecek olan, -İş Analizi Bilgi Alanları-'nın tamamı özet olarak açıklanmaktadır. Bu, hem BABOK hem de bu eğitimin teorik tarafı için bir çatı oluşturmaktadır.
4. En Önemli İş Analizi Tekniği : Süreç (İş Akış / Algoritma) Modelleme (UML İle)
Başarısız olan çoğu IT / yazılım projesi mevcut süreç ve to-be (gelecek) süreç detaylı şekilde analiz edilip, görselleştirilmediği ve üzerinde fikir birliği sağlanmadığı için başarısız olmaktadır. Süreç analizi ve modellemesi makro veya mikro düzeyde (yani sahada veya bir yazılım üzerinde) yapılabilir. Bu eğitimde verilen Süreç Analizi ve Modellemesi tekniği sadece bir görselleştirme tekniği değil, aynı zamanda mantıksal operatörleri kullanan, basit ama güçlü kurallardan örülü bir analiz tekniğidir. Bu tekniğin doğru ve kurallarına bağlı kalınarak kullanılması, hem mevcut sürecin detaylı bir şekilde çıkarılmasına hem de kaliteli bir to-be (gelecek) tasarımına olanak sağlamaktadır. Tekniğin gücü, kurallarına bağlı kalınması halinde, atlanan, gözden kaçan noktaları gösterip analisti yönlendirmesi ve analistin iteratif olarak bir süreç veya yazılımın DNA'sını ortaya koymasını sağlamasıdır. Yani salt bir görselleştirme tekniği değil aynı zamanda bir analiz tekniğidir.
5. Uygulamalarla Süreç Modelleme
Bu bölümde Süreç Analizi ve Modelleme Tekniği basitten zora uygulamalar üzerinden açıklanmaktadır. Uygulamalar soru cevap şeklinde gitmektedir. Öncelikle bir analistin çokça karşılaşabileceği şekilde bir süreç metni verilmekte, analistten bu metni ve süreci iyi bir şekilde anlayıp, verilen tekniği kullanarak modellemesi beklenmektedir.
6. Çıktı Üreten En Önemli 3 Teknik: Sequence Diyagram, Use-Case ve User Story
7. BABOK (Business Analysis Body of Knowledge) Müfredatı
8. İş Analizi Teknikleri
IIBA-BABOK içeriğinedeki 50 tekniğe değinilmekte ve bunlarla alakalı özet dökümanlar paylaşılmaktadır. En önemli tekniklere ilişkin uygulamalar yapılmaktadır.
9. İş Analizi Bilgi Alanları - Quizler
Derslerin IIBA-BABOK içeriğine bağlı teorik bölümünü pekiştirmek için bilgi ve yorumlama gerektiren quizler iletilmektedir. Bu quizler gerçek CBAP sertifikasyon sınav soruları seviyesindedir. Katılımcılar doğru cevaplar ve çelişki oluşturabilecek soruların açıklamalarını quizlerin sonunda google forms üzerinde görüntüleyebileceklerdir.
10. Elleri Kirletiyoruz: Uçtan Uca Sistem Tasarladığımız Bir Uygulama
Katılımcılar, eğitim sürecine yayılacak şekilde sistem analizi, modellemesi ve dokümantasyonunu; web-mobil erkanları ve entegrasyonları olan bir uygulama üzerinden uçtan uca izleyecekler.
11. Bitirme Projesi
Bir çok firma, İş Analisti işe alım süreçlerinde adaylara analizi yapılmak üzere problemler, vaka çalışmaları göndermekte ve adaydan bu alana ilişkin bilgi ve yetkinliklerini göstermesi istenmektedir. Bu bölümde sektörde karşınıza çıkabilecek bu tür çalışmalara nazaran daha kompleks ve detaylı bir vaka çalışması iletilmektedir. Eğitimde verilen teknikler case'lerin çözümleri için yeterlidir.
12. Sertifikasyon Sınavı
Bitirme sertifikası, bitirme sınavı ve/veya bitirme projesi üzerinden yapılacak değerlendirme üzerinden katılımcılara iletilecektir.
PROGRAM SONUNDA ELDE EDİLECEK KAZANIMLAR
Eğitim ücret ve ödeme planını görmek için web sitemize ücretsiz üye olabilirsiniz.
Üyelik işlemi sonrasında hızlı ve güvenli ödeme yöntemlerinden birini seçerek kayıt işleminizi online tamamlayabilirsiniz.
Danışman desteği alarak kayıt olmak isterseniz 0212 283 24 02 numaralı telefondan bize ulaşabilirsiniz.
Eğitim Yeri : Yıldız Teknik Üniversitesi Yıldız Kampüsü Yıldız / Beşiktaş / İstanbul
Copyright © 2023 ISTANBUL INSTITUTE. All Rights Reserved